Vist Park

Важно ли е изложението на вашето жилище?

Съществуват множество фактори, които трябва да обмислите при избора на ново жилище и изложението е един от тях. То не само определя до голяма степен цената на имота, но всъщност има значение и за вашия бъдещ комфорт. Изложението влияе на количеството слънчева светлина, която влиза в интериора, разходите за отопление и охлаждане, поддръжката на дома и други. Въпреки това, няма „най-добро” изложение. Всяка ориентация на дома предлага различен набор от предимства. Затова в тази статия ще ви запознаем с видовете изложения, техните плюсове и минуси, за да ви помогнем да направите по-информиран избор при покупка на бъдещия ви имот.

Видове изложения 

Южно

Без съмнение това е най-предпочитаното изложение при избора на жилище. В южните апартаменти влиза голямо количество естествена светлина, която трудно би могла да се имитира дори със специализирани осветителни тела и крушки. При наличието на добра изолация и качествена дограма, вие може да спестите от сметки през зимата и да се радвате на топла и уютна атмосфера. Имайте предвид обаче че обратното се случва през летните горещи дни – възможно е южният ви апартамент да се охлажда по-трудно и да имате малко по-високи сметки заради това.

Северно

Макар северните апартаменти да се отопляват по-трудно през зимата, те също носят своите предимства. Например през горещите дни, вие ще се чувствате като в оазис в дома си и ще спестите от високи сметки за охлаждане. Ако купувате апартамент със северно изложение в нова сграда, тогава няма повод за големи притеснения, тъй като модерното строителство предлага висококачествена изолация и енергоефективна дограма, които ще помогнат за поддържането на комфортна температура през цялата година. Голямо значение за уюта на северните стаи има и обзавеждането. В тази полезна статия може да почерпите малко идеи за това как да обзаведете своите северни стаи по най-добрия начин.

Източно

Източните стаи във вашия апартамент са един балансиран вариант за горещите и хладните сезони. Слънцето изгрява сутрин, когато не е толкова силно и осигурява приятна топлина и светлина през целия ден. През зимата източните стаи получават повече слънчева светлина сутрин и рано следобед, което може да помогне за затопляне на помещенията. През лятото източните стаи могат да бъдат малко по-топли от другите, но не толкова, колкото стаите с южно изложение. Като допълнение към всичко това вие може да имате страхотна гледка към изгрева от източното изложение на апартамента си.

Западно

Важно е да помислите за типа изложение на различните стаи в апартамента, ако той е по-голям и имате възможност да избирате комбинации. Например, ако заспивате късно и харесвате бавното събуждане, основната спалня с прозорци със западно изложение ще поддържа слънчевата светлина по-приглушена сутрин и по-силна през деня. 

Апартаменти с всякакво изложение от Vista Park

В жилищния комплекс Vista Park, който се намира в най-перспективната част на град София – квартал Витоша – можете да откриете голямо разнообразие от апартаменти с естествена светлина и прекрасна гледка към планината. Предлагаме имоти с различно изложение и всички те са проектирани така, че да ви донесат максимален уют и комфорт през цялото време. Работим с висококачествени материали и съвременна технология за изграждане на сградата. В процеса на строеж отделяме специално внимание на енергийната ефективност и устойчивостта на обекта. Също така сме се погрижили жилищата да са разпределени в няколко секции с отделни входове, за да ви осигурим повече пространство и по-лесен достъп. Разгледайте етажните планове на всички имоти тук и се свържете с нас за консултация при въпроси.